Het recept van de heerlijke Marstaart.

Mars en Rice Krispies - Foto gemaakt door Cora

Ingrediënten.

  • 300 gram rice krispies
  • 200 gram roomboter of margarine
  • 10 marsen van 54 gram
  • 3 aluminium bordjes Ø 24 cm
  • 1 grote wijde pan
  • 1 schaal die in de magnetron kan
  • 1 stevige roerlepel
  • 3 stukken aluminium folie
  • 1 plastic pedaalemmerzak

Doe de 10 marsen en de 200 gram roomboter in de schaal voor de magnetron en laat dit smelten (5 minuten op 900 watt).
Zet intussen de grote wijde pan op het gas (of een andere warmtebron) en laat deze alvast warm worden.
Als de boter en de marsen zo goed als gesmolten zijn, deze overschenken in de pan. Nu net zolang blijven roeren totdat je een gladde massa hebt.
(zet de afzuigkap maar aan in verband met een zeer zoete lucht). Nu doe je al roerend de 300 gram rice krispies erbij en blijf net zo lang roeren (wordt steeds zwaarder),
totdat alles met elkaar gemengd heeft. De pan op het lage vuur houden, tijdens het roeren. Hierna over de 3 schaaltjes verdelen (±320 gram per schaaltje).
Nu je handen nat maken (dit in verband met erg warme massa en dat het niet zo plakt) en alles goed en vlak aandrukken.
Leg op ieder gevuld schaaltje nu een velletje aluminium folie en stapel deze op elkaar. Doe er een plastic zak omheen en leg dit in de vriezer.
Na een half uur à één uur kan de taart in stukken gesneden en opgegeten worden. Laat de overgebleven taart in de vriezer/koelkast in het plastic,
anders droogt deze uit.

Veel succes en eet smakelijk 😀

Wilt u iets kwijt over deze heerlijke marstaart of heeft u vragen. Laat het weten en plaats hieronder uw reactie.